2012. május 7., hétfő

LUMINA 7 - A MUNCHKIN VERSENYRŐL



LUMINA 7: Ez a cikksorozat a Lumina Cornu Klub 7. évében történt események összefoglalóiról szól.Lényege, hogy az év eseményeit megörökítsük a múltnak, vagy azoknak, akik nem vettek részt, de érdeklődnek a velünk történtekről.
________________________________________________________________________
A verseny napján reggel 9 órakor gyűltünk össze a Lumina Cornu Klub termében. Gyönyörű napsütéses időnek néztünk elébe, ami tompította a versenyzők izgalmát és a szokásos jó hangulat mellé egy kis pluszt nyújtott. A várt létszámnál kevesebben jöttek el de ez semmiben nem változtatta meg a verseny kimenetelét. Ahogyan számítottunk rá már kártyaleosztás előtt elindult a csipkelődés,érdekszövetségek ajánlgatása és a jobbnál-jobb taktikák megvitatása. Érdekes módon a kártyák úgy keverődtek el,hogy gördülékeny szintlépéshez segítették hozzá a játékosokat. Az első pár szint meglépése után kezdett kiéleződni a verseny és innentől indult el egymás szívatása. 
Egyik játékosunknak,név szerint Erdei Benjáminnak a 3. szinten sikerült elhaláloznia, amit játékostársainak köszönhet. A szabályoknak megfelelően szintet,kasztot valamint fajt megtartva teljesen új lapokkal és varázstárgyakkal indult a következő körben. A verseny közép szakasza nem tartogatott különösebb izgalmakat. Egy-két szintlépésen és szintvisszaesésen kívül mindenki eljutott a 8. és 9. szint küszöbére. A jókedéjű arcok ugyanúgy megmaradtak de láthatatlan feszültség kúszott a levegőbe. Minden játékos benntartotta ütőkártyáit és előre eltervezett lépésekkel várta a körét. 


Eljött a végjáték ahol minden versenyző kijátszotta ütőkártyáit ezzel megakadályozva ellenfelei győzelmét. 
Folyamatosan fogytak el a játékosok kezéből az aranyat érő kártyák. A szerencse úgy döntött,hogy Erdei Benjámin talált egy alacsony szintű szörnyet az ajtó mögött. Egyik játékostársa utolsó adujaként az egyik legmagasabb szintű szörnyet állította vele szembe, mire Benji csalfa mosollyal kirakta saját aduászát a „csodalámpa” lapot. Ezzel a verseny befejeződött és megszületett a győztes. Remek játékkal,taktikával plusz egy halállal a háta mögött győzedelmeskedett Erdei Benjámin. Jutalomként egy oklevélnek és egy üveg pezsgőnek lehetett gazdája valamint plusz 1 szinttel indulhat a következő versenyünkön. Gratulálunk neki!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése