2012. május 15., kedd

LUMINA 7 - VENDÉGÜNK FROMANN RICHÁRD



LUMINA 7: Ez a cikksorozat a Lumina Cornu Klub 7. évében történt események összefoglalóiról szól.Lényege, hogy az év eseményeit megörökítsük a múltnak, vagy azoknak, akik nem vettek részt, de érdeklődnek a velünk történtekről.
________________________________________________________________________

Május 13-án, vendégünk volt Fromann Richárd. Az ifjú szerepjáték kutató ellátogatott hozzánk, hogy megismerje a klub történetét, elveinket eddigi munkáinkat és terveinket. A készült interjúban próbáltunk válasz adni az asztali,- és élőszerepjáték legfontosabb személyiség formáló és társadalmunkat is érintő kérdéseire.

Erdei Gábor:  

Azt szokták mondani, hogy fehér asztal mellett születnek, a legjobb kapcsolatok, a legfontosabb döntések. Nálunk a fehér asztal elmaradt, de valahogy nem is volt rá szükség. Ettünk, ittunk és valóban szívesen beszéltünk a klub történetéről… (főleg az én szavam nem akart elakadni) A lényeg, hogy Richárd minden számára érdekes dolgot rögzített, amit szeretne felhasználni a kutatásaihoz. Kérdezett és remélhetőleg kapott is választ néhány fontos témában. Csak, hogy adhoc jelleggel kiemeljek párat, beszéltünk az alulról építkező közösségek társadalmi szerveződéséről, a saját hierarchiánkról, a szerepjáték pozitív személyiségformáló erejéről, a játékos/karakter közötti kontrollról, a társadalmi problémák aktualizálásáról 1-1 játékban. Persze sztoriztunk is, mert mindenhol akadt néhány örök élményű pillanat a klub rendezvényein. Beszéltünk játékról, szervezésről, önkéntes civil munkáról, vagy a klub baráti kapcsolatairól beleértve a mélypontokat és hibáinkat is. 













Azt hiszem, hogy egy teljes képet ugyan nem adó, de használható képet mutattunk magunkról a Fromann Ricsiek. Örültünk, hogy itt voltál és várunk a nyáron egy még kötetlenebb és szórakoztatóbb találkozóra, amikor a nyári játékunkban a gyakorlatban is feszegetjük társadalmunk aktuális problémáit. (Lumina Steampunk Western Kamara Larp – 2012. augusztus 04.)

Fromann Richárd:

INTERJÚ KÖZBEN
"Nagyon köszönöm a meghívást a Lumina Cornu Klub részéről, nekem ez a beszélgetés nagy élmény volt, és úgy érzem, hogy nem csak szakmailag, hanem emberileg is sokat kaptam tőletek! Köszönöm! Nagy élvezettel és sok esetben csodálattal hallgattam az izgalmas történeteket és érdekes tanulságokat. Úgy éreztem, hogy az a ritka helyzet fordul itt elő, amikor a kőkemény profizmus képes egybefonódni az egymás tiszteletére és épülésére támaszkodó igazi közösséggel. Ha nem veszítitek el ezt a "Fényt", nagyon sokra hivatott még ez a társaság, ehhez kívánok sok sikert nektek!"


AcC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése