2012. június 5., kedd

LUMINA 7 - SIKER LETT A LUMINA CORNU 3+1 KALANDPRÓBA

A magyar élő,- és asztali szerepjátékos közösség egyik legnagyobb gondja a megfelelő utánpótlás hiánya. Valljuk meg, hogy a hazai szerepjáték kultúra ~20 éve alatt nem sikerült „igazán mélyre hatoló” gyökereket eresztenie hazánkban. Legalábbis nem olyat, amilyenre a legtöbben vágyunk! Talán másképpen és korábban kell kezdeni a gyerekek ráhangolását a szerepjátékra. A Lumina Cornu Klub is tett egy lépést afelé, hogy lassan fogyatkozó közösségünknek jövője is legyen.




A galériában találhatóak az első, kisebb lurkóknak (~6-13 éves gyerekeknek) szervezett kalandpróbánk képei! Több száz gyerek vett részt a 4 órás próbatételen, melynek csúcspontjai a KŐGÓLEM elleni küzdelmek voltak! A próbák alatt minden lurkó megmérettette erejét, ügyességét, gyorsaságát, kitanulta a vívást és még elméjét is pallérozhatta.
Vívásoktatás a harcosképzőben
A harcosképzőben Aspin, atyai szeretettel és igazi parancsnoki szigorral tanította a gyerekeket a vívás tudományára, míg Aranor igazságosan próbálta a jelentkezők seregét megosztani, öltöztetni az arénában. A bölcs, a rá jellemző visszafogott kedvességgel állta a sarat az elmepróba sátra előtt akkor is, mikor tucatnyian várták a titkos tudását. A zsivány, igazi hangyaszorgalommal és alázattal segítette az ügyességi próbán a lurkókat. Dacolt a tűző nappal és a véget nem érő gyermeksorokkal. A kovács sem tétlenkedett. Kedélyesen juttatta gyors sikerhez a lurkókat. A varázstárgyak piacán csak úgy folyt a kereskedelem. Anita a jó boszorkány, nem csak szépségével, de kedvességével is elvarázsolta a jelentkezőket. Az ezüst, az arany úgy cserélt gazdát, hogy alig bírta a szem is követni. Bűvös medálok százait adtuk el, hogy segítse a felkészült kis harcosokat a gólem ellen. 
Nagy a forgalom a varázstárgyak piacán!


























No igen! A GÓLEM. Piter a GÓLEM egyik atyja, bizony a nap hőse volt! Nagy lelkesedéssel vette magára eddig legjobban megformált szerepét. Alkalmanként 30-40 gyerekkel is megküzdött, az arénában, s rendre, tisztességgel viselte a vereséget. Az információ nagy kincs, ebből is sokat osztottunk, hála Nagy László tagunknak és az egyre növekvő érdeklődésnek. 

Mi lett az eredmény? sok tágra nyíló, csodálkozó szempár, rengeteg mosoly számtalan gyermeki győzelem, tengernyi élmény, elégedett szülők. Akadt azért biztató és elismerő szó is, ami arra bizonyíték, hogy jó utat választottunk a szerepjáték népszerűsítésére! Köszönjük a családoknak a részvételt és a biztatást! Ha mód és igény van rá, akkor folytatjuk a harcos játszóházak szerevezését! Legyen szerencsénk mihamarabb!
AcC
elnök,LCK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése