2021. december 6., hétfő

FARKASODÚ M.A.G.U.S. TALÁLKOZÓ A LUMINA CORNU KLUB TÁMOGATÁSÁVAL



„A bátrak közé tartozol.” Így köszöntöttük, kicsit több mint 1 hete Jászfényszarun, a Lumina Cornu és a Farkasodú közös M.A.G.U.S. találkozójára érkező játékosokat. Két okból is igaz a jelentkezőket köszöntő megszólítás. Minden igyekezetünk ellenére sikerült a 4. covid hullám csúcsára időzíteni rendezvényünket, ráadásul tettük ezt az egyéni jelentkezések sűrű rostájával, ami igencsak megszűrte a célba ért játékosok számát. 

Érthető, hogy a legtöbb játékos a kevés, hobbira fordítható szabadidejében biztosra akar menni. A barátokból, vagy bevált játékostársakból verbuvált csapatok komfortzónájától nem szívesen távolodnak el, mivel a random kalandmester kompatibilitása eleve kérdéses egy ilyen találkozón. Azért, csak a játék kedvéért, 1 percre gondoljatok bele: az olvasott fantasy regények, vagy a mesélt történetek jelentős részében a kalandozók kénytelenek ismeretlen társaikkal összefogva dolgozni a sikerért… Nos! A játékos kurázsi ebből a szemszögből némileg kevesebb, az előbb említett okok miatt, viszont érthető.

Lényeg, hogy ezúttal, azokkal a hardcore M.A.G.U.S. fanokkal találkozhattunk, akik minden rizikót bevállaltak egy új kaland izgalmáért. 4 csapat, 4 KM, 2 meghívott vendég és kb. 10 buzgó szervező töltötte együtt a napot Jászfényszarun. 

A modul főként Valheru (Papp Jani) és részben SenDelor (Ifj. Fajger Jani) kezemunkája volt, akik egy fél Ynevet átutazó, majd az új élet reményében letelepedő, elátkozott család újabb bonyodalmait igyekeztek elrejteni, olykor fürdőgőzben, olykor zöldes ködfelhőben. Olyan „találkozós modul” féle, érdekfeszítő, misztikus felvezetéssel és gyakorlatiasabb levezetéssel. Sok munkával készült szórakoztató történet volt. Ez a lényeg. Köszönjük a modulírók munkáját és kiváló kalandmestereink (Mazsinó, Simi, Althenorn, Valheru) hangulatos történetvezetéseit! 


A nap végén a játék élménye mellett különdíjakat is osztottunk. A „leghangosabb csataüvöltés” Magyar József (Dyeron Cyr) karakterét hagyta el, míg a „leghangosabb üvöltés” (ha fájdalmadban történik nem mindegy) Keresztes Csabától (Umgrontól) származott. A legjobb karakterkijátszást a jelen lévő John J. Sherwood író jutalmazta egy dedikált Komisz Mesék kötettel, amit Marosfalvi Sándor vehetett át. Az Epic Fail díjnak, pedig különös jelentősége volt. Ezt Tóth Zoltán, alias Zolta a nomád zsebelte be. Szerencsétlen pillanatait bárd barátaink énekelték meg. 

A napot velünk töltötte Molnár Gábor (John J. Sherwood) író és Vértessy Tamás (Wyquin) szerkesztő. A szinte mindig együtt alkotó párosra most nem a zsűri szerepet osztottuk. Arra kértük őket, hogy hallgassanak bele a mesékbe és inspirálódjanak. Abban bíztunk, hogy megakad a fülük egy-egy olyan történeti momentumon, amiből a pillanat szülte irodalmi szösszenet születhet. Született. Legnagyobb örömünkre, egy már-már burleszkbe hajló eseménysor komikus leírását olvasta fel MGB, amit hamarosan közkinccsé teszünk ezen a platformon. Gábor, Tamás köszönjük a vidám perceket! 

A Lumina Cornu Klub örömmel támogatta a 2 éve megszűnni látszó Farkasodú M.A.G.U.S. Találkozót, mely remélhetőleg megtalálta új otthonát berkeinkben. Együttműködésünk alapjait az izgalmas egyéni jelentkezéses koncepció jelenti, illetve az összefogás és a kölcsönös támogatás eszmeisége egymás szerepjáték szerető közösségeit tekintve. Itt már azt is elárulhatjuk, hogy jövőre, a X. Jubileumi Farkasodú M.A.G.U.S. találkozó is Jászfényszarun lesz, amire meglepetésekkel készülünk. 

Köszönjük, hogy velünk voltatok! Reméljük élményekkel tértetek haza! 

Várunk vissza mindenkit! 
 Agnus




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése