2020. január 27., hétfő

MI KÉSZÜL IDÉN A LUMINÁSOK HÁZA TÁJÁN?

2019 szeptember 11.: Tervezgetés. Amikor a rég dédelgetett terveket igyekeztünk használható formába önteni.

Ez a gondolatsor arról szól, hogy mit szeretne elérni a Lumina Cornu Klub 2020-ban. A lényeg, hogy egy újabb szintet szeretnénk lépni. Persze magunkhoz képest. Ami főként arra a lendületre alapozható, amit a 15 éves jubileumhoz köthető, illetve arra a jelenleg erős és összetartó csapatra, mely képes lesz, ugyan nagy munkával, de vitákra pazarolt energiák nélkül, véghez vinni a terveket.

MIÉRT? 
Mindezt azért, hogy a 2018-as mélypontunk után megmutassuk, hogy nem csak újra magára talált a Lumina Cornu, hanem újra szeretne úttörő projektek tapasztalatai által fejlődni és talán újdonságokat mutatni főként a hazai LARP (élő szerepjáték), az oktatás (általános iskolai Storyline pedagógiai módszer), illetve az asztali szerepjáték (M.A.G.U.S.) versenyszervezés-összefogás területén.

2019 október: Régi tervek, új tervek, fontos tervek, félkész tervek és a vágyott tervek.
HOGYAN?
A képről már látszik, hogy a tervezett fő projektek is elég sok helyet foglalnak a táblán, amiből évente eddig csak 1-2 vállaltunk fel. De! Azt is tudjuk, hogy alapos előkészítés után a kivitelezési szakasz (ha nem gátolta a munkát bármilyen tényező) akkor nagyon gyorsan, napok, vagy 1-2 hét alatt realizálódott. Ebben nagy szerepet játszott, hogy mennyi belső feszültséggel, egyet nem értésekkel, kellett számolni, miközben a pozitív oldalon a határidők közeledtével nekünk is sokszorozódtak a kreatív energiáink. De ezeket a változókat minden szervező ismeri.

A listát is nehéz felsorolni, hogy mennyi tervünk van előkészületben, vagy már eleve munka fázisban. Ez pedig annak köszönhető, hogy a legnehezebb pillanatainkban kiderült, hogy kinek fontos a hagyatékunk és kik azok a támogatók, akik nem szeretnék, ha kárba veszne az elmúlt közel 15 év munkája.

Részben ezért is alakult az egymást segítő CONsensus LARP Stúdió, mely szerintünk a hazai élő szerepjáték egyik fontos bázisa lehet a jövőben. Persze itt is nagyon sok meló vár ránk, de erről majd egy másik bejegyzésben olvashattatok.

2019 október 12.: Az első tervek felkerültek egy táblára. Aztán csak több lett, meg még több és még több...
MILYEN TERVEK?
Akkor néhány szó a tervekről. Úgy is ez izgatja valójában a legtöbb olvasót, nem pedig a felvezető gondolatmenet. Az aktivitással kezdjük. Korábban mindig beiktattunk pihenő éveket, 1-1 komolyabb projekt után. Eleinte csak haszna volt ezeknek, mert kellett nyugi, az új inspiráció és idő rátalálni azokat a célokra, amit meg szeretnénk valósítani. A két klubvezetőnek kimondottan ez a kedvenc időszaka. Amikor keresgélsz, vagy csak kósza ötleteken, felvetéseken vitatkozol és jó esetben a „szervezői flowba” kerülve, ki is sül belőle valami izgalmas. Egész ősszel ezt csináltuk és borzasztóan élveztük! Szóval aktivizáltuk magunkat. A negatív tapasztalatunk viszont az, mármint ezzel az időszakkal kapcsolatban, hogy a tervezésből kiesők lassan a lendületüket is elveszítik, ami addig fejlődik, hogy a konkrét kivitelezési időszakban nagyon nehéz visszarázódni arra a tempóra, amit a tervezők még mindig fenntartanak. Alap konfliktus! A megoldás, hogy folyamatosan dolgozunk ősszel és tavasszal, annak érdekében, hogy folyamatosa legyen a tervezés, illetve most vetünk be néhány olyan félkész projektet, mely eddig arra várt, hogy helyet találjunk neki!

KONKRÉTUMOK?
Nehéz, úgy írni tervekről, hogy a következő hónapokra is maradjon meglepetés, pláne a jubileumi programokra. Így, íme általánosságban pár dolog:

- új lumina külső, címer, logó, stb... (kész - Köszi Viki!)
- megújulnak, frissülnek az online felületek (kész)
- indul a LUMINA INSTA (soon)
- visszatér a CAMERA LUMINA: vlog/podcast (soon)
- 15 éves jubileumi ünnepség M.A.G.U.S. versennyel és LARP szervezői találkozóval egybekötve
- trailerek és történet magyarázó animációs film a LUMINA LARP folytatásához
- új LARP monster építés (készülőben)
- nagy fejlesztések/építések a fixált LARP területen
- időszerű fejlesztések a kellékgyártásban (CONsensus)
- új LARP effektek a LUMINA LARP játékában (tervezés alatt)
- új larpos színdarab a IV. Béla sikere után
- új larpos/hadijátékos programelem ősszel (CONsensus)
- 3+1 kalandpróba régi/új (lovagi) tematika gyerekeknek
- prezentációs előadás a fenntartható szerepjáték klubról
- rövidfilm a LCK 15 évéről
- storyline oktatás pedagógusoknak a Jászságban
- új projekt az általános iskolások érzékenyítésére (tervezés alatt)

2019. szeptember 11.: A pillanat, amikor már a fecnikre felírt ötletek alapján rájössz, hogy nagy fába vágod a fejszéd...
HÁLA A BIZALOMÉRT!
Nagy hála azoknak, aki az elmúlt 1-2 évben nem legyintettek ránk. Akik bíztak, hittek bennünk, hogy túl leszünk a nehézségeken és tovább működhet ez a közösség, mely reméljük nem csak az itt dolgozó maroknyi embernek fontos, hanem másoknak is! Legyenek azok barátaink, támogatóink, minket is inspiráló irigyeink, rendezvényeink látogatói, fiatalok, gyermekek, szülők, vagy egykori tagok, akiknek hosszabb-rövidebb ideig meghatározó élményeket adott a Lumina Cornu Klub.

ZÁRSZÓ
A lista láttán felmerülhet, hogy az elmúlt 1-2 nehezebb év után nem tanultunk a hibáinkból, hogy ismét ki akarunk fulladni, majd belehalni az egészbe? De! Nagyon is! A különbség az, hogy a jelenlegi csapattal és időbeosztásban minden összejöhet. Nagyon durva, de tényleg! Közben pedig az is benne van, hogy nincs semmi kényszer, csak erős inspiráció. Így nincs ott a KELL, a KÖTELEZŐ pressziója, ami kiderült, hogy szorongásaink alapja volt. Azt csináljuk, amit szeretünk. A nehéz pillanatokban is ott suttogott a fülünkben: "- Folytasd, mert hiányzik... Mert ezt szereted!"

SRÁCOK! 
Kösz, hogy időt szántatok a bejegyzésünk elolvasására! Most dolgozunk tovább és folyamatosan tájékoztatunk mindenkit, hogy mikor, milyen eseményekre, projektekre érdemes szerintünk odafigyelnetek! Részletek folyamatosan érkeznek a következő hetekben, hónapokban! Addig is játszatok sokat! Sziasztok!

2019. december 28.: Az a baj, hogy ilyen az alaphelyzet... öregszünk, de legalább egyre zakkanttabbak és csúnyábbak vagyunk... 
Baráti kézszorítással: 
Agnus/Aspin
az LCK nevében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése