2015. április 3., péntek

IRÁNY AZ ESL ONE KATOWICE 2015 - BY CHIO


Ocskó-Sós Csaba (CHIO)
Márciusban a lengyelországi Katowicében tartották Európa egyik legjelentősebb esport rendezvényét, melyre klubtagunk Ocskó-Sós Csaba (CHIO) is ellátogatott. Most az Ő úti beszámolóját olvashatjátok. Azt még fontos hozzátenni, hogy esportok egyre nagyobb térnyerése miatt a Lumina Cornu Klub is igyekszik haladni a korral. Az elmúlt évben honosítottuk meg a LUMINA LEGENDS Hearthstone offline versenyt, mely a legnagyobb összdíjazású HS lan hazánkban. Célunk,hogy a verseny egyre színvonalasabb és egyre népszerűbb legyen. Itt találjátok az előző verseny összefoglalóját: LINK   


Úti beszámoló: "Péntek este volt az indulás 8 órakor. Ki akartam életemben először próbálni a 4-es metrót, de nem sikerült. Rendőrök álltak előtte, és senkit sem engedtek le. Ennek hála majdnem el is késtem a sokkal lassabb busszal és villamossal. Éppen odaértem  a keletibe indulásra. Ott a lengyel kalauz elvette a jegyeinket és nem akarta visszaadni. Először kicsit furának tartottunk, mert így nem maradt semmi, amivel igazolni tudtuk volna  az útra való jogosultágunkat. Később kiderült, hogy ez így szokott menni. 6-an mentünk, a 11 órás út mondhatni hamar eltelt, de az alvókabinok igen kényelmetlenek voltak és egy percet sem tudtam aludni. Katowicébe érve mondhatni könnyen megtaláltuk a hotelünket. Sajnos nem tudtuk átvenni a szobáinkat, a foglalás csak 2 órára szólt. Ott egy leírhatatlanul kényelmetlen ülőkén próbáltunk pihenni. A bőröndjeinket a recepciós egy raktárba rakta,  mi pedig elindultunk  az arénába, ugyanis hamarosan kezdődtek a játékok. Odaérve már messziről láttuk , hogy több kilométeres sor áll. Felmérve az esélyeinket, nem voltak valami jók időben bejutni és esetleg ülőhelyet is találni. Hogy ne legyen olyan kényelmes, az eső is elkezdett esni és a cipőm is kicsit átázott. Nem tudtunk venni a neten már early entry jegyet, de szerencsére itt hamar találtunk pár polak gyereket, akik ilyeneket adtak el. Megvettünk a karszalagot, és utólag belegondolva mindenképp megérte. 
Spodek aréna esportra alakítva

Ezzel már 10 óra körül be tudtunk menni mondhatni kényelmesen. A Spodek stadion igen ideálisan berendezett hely kizárólag az e-sportok helyszínének. Kerestünk egy kényelmes helyet és onnan figyeltük az eseményeket. Több kivetítő, kommentátorok emelvények, fények, mindennel gondoskodtak a nézők felejthetetlen élményéről. A szombati nap LOL meccseket néztünk.  Estére igen fáradtak voltunk, mivel már jó ideje nem aludtunk, így közös megegyezés alapján visszamentünk a hotelbe. Nem tudom honnan volt erejük, de páran elmentek még a Rudy Goblin nevű sörözőbe.  Másnap már rutinosabbak voltunk. A finálé napon vasárnap már sokkal izgalmasabb választék volt a terítéken. Először CS volt a nagy arénában, de én hamar átmentem a HS közvetítésre az expo épületbe. Ez mellette helyezkedett el, itt sok kis program volt (cégek legújabb termékei, játékbemutatók, kisebb versenyek nézőknek, és ott volt a HS legendary series is). Én azt néztem szinte végig. Egyszer visszamentem egy starcraft meccsre, de  a SC igen egyoldalú és ulalmas volt a többiek szerint. 
Lifecoach & Chio
Számomra  legérdekesebb a HS volt, mivel ezzel magam is aktívan játszom,  a többi játékkal pedig csak régebben játszottam. A verseny igen izgalmas volt, sok meglepetést okoztak a BO5-ös menetek. Először mikor Lifecoach kiesett az egyik kedvenc, mivel nem neki kedvezett az RNG. Aztán SirKristjan mech shamannal próbált bizonyítani, de egymás után 3szor kikapott vele.  Majd Amaz felküzdötte magát a döntőig, de ott nem sikerült Orange-al elbánnia. A közvetítés igen jó volt, ugyanis Ekop, Gnimsh (és mások) gondoskodtak róla, akik egyébként ugyanabban a hotelben szálltak meg mint mi. A verseny során, mikor egy játékos éppen pihent lehetőség volt vele 1-2 képet csinálni. Természetesen Amaz volt a legnépszerűbb, hozzá fanok sora állt. A Hs végén a lol fináléra mentem vissza, ami jócskán késésbe volt, így nem maradtam le sokról. Ezt is igen egyoldalúan a TSM nyerte. A többiek akik itt voltak, egyöntetűen a CS döntőt mondták a legjobb és legizgalmasabb meccseknek. Ittlétünk során sok jobb avagy rosszabb főként LoL cosplayt csodálhattunk meg. A nap végén elégedetten ismét visszaértünk aludni, az elvárásainkat teljesen felülmúlta a látvány és izgalmak. Másnap még elmentünk Krakkóba várost nézni. A lengyel városok igen szépen, új építésűek, de ez nem azt jelenteti, hogy nem voltak régi látványosságai. Egy étterembe is bementünk aznap, a lengyel konyha nem rossz ám nem kiemelkedő. Az árak a hazaihoz hasonlóak voltak, így minden rendben volt. Összességében mindenki elégedett volt, és ha tehetjük jövő tavasszal is el fogunk látogatni."
Chio & Amaz

by: CHIO


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése