2011. december 31., szombat

6 ÉV – 12 CIKK: LUMINA LAN


 - avagy - MMORPG A KLUBBAN (Aranor)


A Lumina Cornu klub tagjai a hétköznapokban az asztali szerepjátékokon kívül kipróbáltuk a nagyon sokszereplős online szerepjátékokat, vagyis az mmorpg-s egy,- illetve kisebb több játékos számítógépes szerepjátékokat. Átlagban 6-7 fős társaság verbuválódik, legtöbbje abban a korosztályban van kik a búgó csiga és a tologatós lepke mellett hasonló játékokat használva cseperedtek. Szerintem ez is egy olyan dolog, ami összehoz bennünket tudunk róla beszélgetni és nem egy „cigi füstös” kocsmában alkoholizálunk. Mostanában a Leagues of Legends a meghatározó játék, de volt már nálunk World of Warcraft, a Counter Strike, a Heroes vagy, amit még klub szinten csinálunk a Shakes & Fidget . De ki tudja mi mindent próbálunk még ki a folyamatos fejlesztések mellett. 

Elég komoly lan party-k alakultak egy-egy este. Rengeteg röhögés, beszólások (pl:4-49-es stat nagy zakó után… Pupák: „Kell még mit tanulnunk?!” Luki: „Dehogy is profik vagyunk csak elhülyéskedtük!” :) Egymás szenyózása is része a játéknak, de az a lényeg hogy mindig jól szórakozunk. 

A World of Warcraft jelenleg 11 millió előfizetővel rendelkezik ezzel a világ legnépszerűbb MMORPG játéka és a Guinness világrekordot is tartja ezen cím mellett. 2010-ben úgy becsülték, hogy az online szerepjátékok játékok piacának 62%-át birtokolta. 

És hogy miért? Szerintem a WOW erőssége a többi mmorpg-vel szemben a lendületesség és a pörgősebb játék menet. Kiiktatták az effajta játékokra jellemző üres járatokat. A cselekmény, a világ gigászi mérete ellenére, soha nem ül le. Minden sarkon újabb és újabb szórakoztató küldetés várja a kalandozókat. No persze nem szabad feledni a Blizzard remek marketingpolitikáját sem. 

A Leagues of Legends az a játék, amit mostanság online játszik kis csapatunk. A „LoL” egy fiktív (fantasy) világban játszódó, online játék. A gamerek hatalmas idézők bőrébe bújva hívnak és vezetnek bátor hősöket a csatába. A Leagues of Legends az mmorpg-k és játszma alapú játékok részeit ötvözi. Ezért szerettük meg! 


Mivel már klubéletünk szerves része lett az online játék is, így valószínű, hogy 2012-ben is fel-felkapcsoljuk a „lan-villanyt”. Már csak pár laptop, maroknyi kocka luminás és indulhat a LUMINA LAN PARTY! :P 



Írta: Aranor con Larion

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése