2024. július 13., szombat

LUMINA LARP 2024 - A CSATA - PLAKÁT PREMIER

🧐 Elkészült a LUMINA LARP 2024 - A CSATA ⚔️ plakátja, ami több mint 70 layeren keresztül igyekszik vizuálisan átkötni, a XVI. Kalandozók Napja előzmény modulját, a 2022-es élő szerepjátékunk végével. A történeti szálakat, egy J. J. Sherwood novella és több magyarázó videó is segíti összesimítani, a következő hetekben. 📖

ℹ️ Az infók, a részletes kiírás és a határidők a napokban frissülnek az esemény leírásában: https://www.facebook.com/events/939211314215262

🙏 Köszönjük a Urbán Viki (UV4U Grafika) kiváló munkáját!

👀 A plakátot nagyobb méretben itt láthatod: https://photos.app.goo.gl/QoFEph34SfayfF5V7



2024. július 3., szerda

V. PERGŐTŰZ L.C.O.T.S.V. - ÖSSZFEGYVERNEMI ÜTKÖZET

24.06.28-30 M2 /Segmentum Solar/ Terra / Sector Jászfényszaru


"Soha nem látott offenzíva vette kezdetét már a pénteki nap. A leszállóhajók és a transzportok eltakarták a napot és csak ömlöttek egész este majdnem hajnalig. Töménytelen mennyiségű hadianyag, harcos, szörny és jármű özönlötte el a csatamezőt. Az ultramarine rendház felderítői hozták a hírt. Egy apró közösség lesz a találkozó ütközet helye. Az állásaink jól védettek. A szervezésünk jó. A mechanikus felügyeli a gépeink. Az ellenfél azonban kiválóan képzett, nagy tömegű, jól felszerelt és tudja, hogy a sötét istenei az ő oldalukon állnak… Jöjjenek csak, a tankok nálunk sorakoznak. Előre a győzelembe!"



Kezdjük ismét a köszönetnyilvánítással, mert bizony van mit köszönnünk idén annyi támogatónk és segítségünk volt. 
Először is köszönjük a Főnixcsarnoknak a töretlen bizalmat és a támogatást a rendezvényünk felé továbba a Metagamenek és a Prohobbynak hogy idén ők beszálltak a díjazásba, ugyanígy a Jászfényszaru Művelődési házának, illetve a Lumina Cornu Klubnak, akik lehetővé tették ennek az eseménynek, hogy ilyen nagyszerű helyszín láthassa otthonul ismét.

Nincs Pergőtűz livestream nélkül sem, amit Szatmári-Bartha Pál Péter és Loksa Bence prezentált nekünk. Továbbá Földes Péter szigorú arbitesi tekinetén kívül hatalmas segítséget adott nekünk, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta azt a töménytelen mennyiségű terepet, amit tovább gyarapított a Metagame és persze Kelemen Gabinak is köszönjük, hogy egy olyan szép és nívós asztalt küldött nekünk tovább emelve az esemény színvonalát! Ismét köszönjük a kölcsön szőnyegeket a miskolci The Forge a nyíregyházi Dicsőséges Keleti Frontnak és Gáspár Csabának a terepasztalt és a nyeremény alapba tett extra díjazást!


Idén Rendhagyó módon festőversennyel is készültünk melynek munitorumi szakértői bizottságát Bute Miklós és Kollár Timi illetve Lehoczky Tomi alkotta.

A felderítésről Nagy Attila Gábor csatatestvér a technikai támogatásról pedig Suták Dávid géplátó gondoskodott. Továbbá minden kedves résztvevőnek köszönjük a megjelenést és ezt a csodálatos két napot! Most, hogy az administratum felé letudtuk a kötelező köröket és a munitorum is eljuttatta hozzánk a megfelelő anyagokat és segéderőt térjünk rá magára az eseményre.

Az előző versenyek példájából tanulva a kommunikációt már jó előre megkezdtük februártól a nagyérdeművel, hogy minden jól és zökkenőmentesen működjön. Örömmel jelenthetem, hogy ismét immár 5. alkalommal 2022-óta sikerült a lehetetlen, hogy kinőjük magunkat.

Az utolsó rendezvény óta sikerült 3 ígéretünket is beváltani:
1. Madártávlati kamera
2. Egységes terep
3. Festett / egységes terepek.

A mostani verseny a Combined arms azaz összfegyvernemi jelzőt kapta, nem véletlenül ugyanis egyszerre három esemény zajlott teljes technikai támogatás mellett. Egy 30 fős egyéni full WTC 5 csatás major egy 40 fős 4 csatás Páros verseny és egy festő verseny (illetve egy háttérben meghúzódó M.A.G.U.S. fantasy írói találkozó és larp megbeszélés).

Sikerrel lementek a küldetések bár ismét egy nagyobb verzió két kódex és küldetés frissítés előtt sikerült a versenyt megszervezni, de ezt szerencsére idejében lekommunikáltuk a hivatalos csatornákon. Sajnos hibák nélkül sem maradtunk, elhúzódott nagyon a regisztráció és első nap elég nagy csúszással dolgoztunk, amiért elnézést kérünk. Most az étkeztetése is csúszott némi adminisztratív gixer de sikerrel vettük azt az akadályt is.


Nagyszerű volt látni ismét, hogy az ország minden részéről érkeztek ebbe a 76’ óta töretlen népszerűségnek örvendő hobbiba szerelmes játékosok, ami a Warhammer 40000. Nagyjából a nagyterem limitjét is sikerült megismerni. Gyönyörű pályamunkák érkeztek elég nagy mennyiségben a festőversenyre, ami külön öröm volt.


Amit fejlesztenünk kell legközelebb:

- egyszerűbb regisztráció, ami mindent egyben tartalmaz és átvenni és fizetni egyben lehessen
- festőversenyen nyertes résztvevőknek új PRO kategória hogy a többieket is hagyjuk érvényesülni
- már nevezett figurával későbbiekben ne lehessen indulni
- központi helyet keríteni, hogy könnyen megtekinthető legyen a festőverseny
- több cosplay
- cserecsapat/játékosok felállítása
- közönségjátékok

Várjuk tőletek is a további észrevételeket! Folytatjuk a harcot a minőség és a játékos mennyiség emelésének a frontján! Sokáig ne legyen még Zárótűz! Jövőre is készítjük az állásokat mert téged is elkap a Pergőtűz!


Lyman