2023. október 29., vasárnap

NEMZETKÖZI PORONDON IS KIPRÓBÁLTUK MAGUNKAT - BELGIUMI BESZÁMOLÓ


Luminás előadás Belgiumban? Pár hónapja, meghívást kaptunk a BEta Larp 2023, belga (élő szerepjáték) larp konferenciára, a "Fenntartható klub formula" előadásunkkal, amit elfogadtunk. A klubot Fana és Norbi képviseli az eseményen.


0. nap - VIDEÓS BESZÁMOLÓ A TIKTOKON

@luminacornu ‼️ LUMINA CORNU ELŐADÁS BELGIUMBAN ‼️ Pár hónapja, meghívást kaptunk a BEta Larp 2023, belga (élő szerepjáték) larp konferenciára, a 👨🏻‍🏫 "Fenntartható klub formula" előadásunkkal, amit elfogadtunk. 😊 Így a következő két nap innen is igyekszünk élményeket, tapasztalatokat szerezni. 📸 Jövünk majd képekkel, videókkal és beszámolókkal. 📲 Event: https://www.facebook.com/events/930445878131387 #luminacornu #szerepjatek #larp #belarp #betalarp #belgium #belgium🇧🇪 #conference ♬ Storytelling - Adriel
A mai nap a megérkezésről, a szállás foglalásról és az ismerkedésről szólt. A szállásunk kellemes, kicsi de takaros Charleville városának közepén. A szállás is ad lehetőséget az ismerkedésre, 4-en vagyunk a szobában, itt is a LARP-ról és a repülés okozta sokkról beszélgetünk.

A résztvevők nagyon sok helyről érkeztek, volt szerencsénk megismerni Angliából, Franciaországból, Belgiumból, Szlovákiából szóval teljes Európából résztvevőket, akik előadóként és hallgatóként is jelen vannak.


A kezdeti beszélgetéseket nagyban segitette a közös hobby és a kihivások amit ez a hobby elénk görget, illetve a jó erős belga sörök, amik oldották a beszélgetéseket. Elnézve a program tervet, az előadásunk után komoly kihivás lesz, hogy hova is ülljünk be, annyi érdekes program lesz. Néhány jobban érdekelne, de sajnos a francia nyelvet nem annyira beszéljünk, mint szeretnénk. Ma még pihenünk kicsit, aztán belevetjük magunkat az 1. napba.

1. nap - VIDEÓS BESZÁMOLÓ A TIKTOKON
@luminacornu ‼️ LUMINA CORNU ELŐADÁS BELGIUMBAN ‼️ Pár hónapja, meghívást kaptunk a BEta Larp 2023, belga (élő szerepjáték) larp konferenciára, a 👨🏻‍🏫 "Fenntartható klub formula" előadásunkkal. A nulladik nap és a szombati délelőtt tapasztalatait mondták el a srácaink! 📲 Event: https://www.facebook.com/events/930445878131387 #luminacornu #szerepjatek #larp #belarp #betalarp #belgium #belgium🇧🇪 #conference ♬ Summer day - TimTaj

A mai nap igen intenzív volt. Egy kellemes reggeli után meghallgattuk a megnyitót, majd a nyitó megbeszélés alatt (ami sajnos francia nyelven zajlott) megpróbáltunk megküzdeni a technika ördögével, hogy az álltalunk hozott prezentációt meg is tudjuk mutatni.

A tegnapi beszélgetések alapján annyira felcsigáztuk a jelenlévőket (kikerekedett szemmel hallgatták, hogy egy szerepjáték klub 18 éve működik), hogy az előadó terem teljesen megtelt. Kíváncsiak voltak, mi az a formula, ami alapján, nem hogy csak fennmaradtunk ilyen sokáig, hanem folyamatosan tudtunk fejlődni, megújulni. Mi nagyon szeretünk beszélni a hobbyinkról, mert amit szeret az ember, arról hosszan (nagyon hosszan) tud és akar is beszélni. Mi ma pontosan ezt tettük. Szerencsére olyan nyitott elmék hallgatták, akik nem csak érdeklődtek ezen irányban, hanem sokszor láttuk az arcokon, hogy már bizonyos dolgokat Ők is átéltek, közös az élmény. Az egy óra hamar elrepült, főleg hogy a résztvevők érdeklődők voltak és kérdésekkel is bombáztak minket. Jó volt átadni azt a tapasztalatot, amivel a Lumina Cornu rendelkezik. Ha nem is kész receptet kaptak a „csodához”, akkor is kaptak egy olyan formulát, aminek bizonyos elemeit fel tudják használni a saját céljaik elérésére vagy a klubjuk fenntartására. Jó volt igy segíteni egy olyan nyitott közösséget, akinek a tagjaival most találkoztunk életünkben először és elismerték az érdemeinket, amiket az évek során elértünk.

KATT A KÉPRE A FOTÓKÉRT!

Gyors ebédszünet után egy 2 órás előadásra ültünk be, ami a Larp szervezés evolúcióját mutatta be (igyekeztünk angol nyelvű előadást választani), ami végig vitt minket egy játék sorozat evolúcióján. A prezentáció lényege a hibákból való tanulás és folyamatos fejlődés volt, az ilyen mindig tanulságos, főleg hogy gyakorlati tapasztalatokon keresztül történt a bemutatás. Az érzésem az előadás és a közte lévő beszélgetések során az volt, hogy teljesen mindegy, milyen országban élsz, a Larp egy nyelvet beszél, és ugyan azokkal kihívásokkal szembesül mindenhol. Talán a nyugatibb országok egy kicsit nyitottabbak, mert ott a larp kultúra régebb óta jelen van.

Vacsora után ismerkedtünk kicsit a bulgár és olasz szokásokkal, illetve megismertünk egy francia előadót, aki bár itt mint előadó volt jelen, kiderült, hogy idén kezdte a larpot és eddig összesen 2 alkalommal volt rendezvényen, mégis ez idő alatt annyi önbizalmat adott neki a játék, hogy ezen a BEta LARP rendezvényen már a többiek elé állt és mert előadni és kérdezni nálánál tapasztaltabbakat.

Azt est hátralevő részében kisebb larp események zajlottak, de mivel ezek nyelve sajnos francia volt, igy ebben nem tudtunk részt venni. A szervezőkkel beszélgetve kiderült, hogy nem számoltak ilyen méretű „nemzetköziségre”, tavaly összesen 2 nem francia ajkú résztvevő volt, idén már ennek többszöröse, akik nem csak hallgatóságként voltak jelen, hanem aktív előadóként. Lehet, most először jöttünk ide, de nem utoljára.


Az egész rendezvény nagyon kellemes hangulatban zajlik, mindenkit szívesen bevonnak beszélgetésekbe, nincs olyan téma, amiről ne lehetne beszélgetni, jó ennyi szerepjátékos között lenni és megosztani a tapasztalatokat, sztorikat.

2. nap - RÖVID ZÁRÓ BESZÁMOLÓ

Az utolsó nap is aktívan telt, bár már kicsit fáradtak voltunk. Mivel a repülőgép csak délután 5 után indult, kihasználtuk a lehetőséget és egy gyors reggelit követően beültünk egy újabb előadásra. Ez interaktív jelleggel volt megfűszerezve, tudatosan építve a jelenlevők magyar nyelvére, mert azt senki nem ismeri rajtunk kívűl és ez segítette  gyakorlatot. Örültünk, hogy segíthettünk. Ebéd után még egy előadás belefért, majd elkezdtük a búcsúzkodást. 

Mindkettőnknek a reptérig csipogott a telefonja a sok ismerős jelölés miatt, már most jelezték, hogy jővőre Szófiában kerül megrendezésre egy hasonló rendezvény. Jó volt kitekinteni kicsi hazánk Larp közösségéből és látni, hogy bizony minden országnak megvan a maga elhivatott szervezői és játékosi létszáma. Nem érezzük magunkat annyira egyedül egy ilyen élmény után.



Fana és Norbi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése