2011. október 10., hétfő

KRITIKA - Holtjáték a határban...

Meglepő módon az oda-út nem tartogatott különösebb meglepetéseket (nem tévedtünk el). A helyszín nehezen megközelíthető autóval amilyen  katasztrófa úton mentünk le csak imádkozni tudtunk,hogy felfele majd feljutunk. Parkolni az élőholt tábornál tudtunk ugyanis az élők táborát autóval megközelíteni lehetetlen! Egy 20 perces éjszakai gyaloglás és pár elcsúszás után elérkeztünk az élők táborához. Megkerestük Iffar-t (a főszervezőt), aki több információval gazdagított bennünket. 

Dobról-dombra bandukoltunk kalandot keresve.
Alkoholt fogyasztani NEM lehet habár több játékost láttunk illuminált állapotban, köztük szervezői is. Tűzrakásra nem volt lehetőség, ennek ellenére egy tűz talán egész éjszaka égett az élőholt táborban. Csak reggel volt lehetőségünk beregisztrálni közben Iffar megengedte, hogy elvegyüljünk az élőholtak közt és élve a lehetőséggel részt is vettünk egy kisebb csatában az éjjel, ami egy félreértés miatt vitába torkollott. (Van aki, nem tud veszíteni, s van aki ráhagyja…) Ezt követően megszűnt a live erre az éjszakára.  A szombati nap iszonyat hőség volt, ami kicsit hazavágta a harci kedvet. 

Észrevétlenül figyeltünk.

Világosban elég sok észrevételre tettünk szert:
- kézmosási/arcmosási lehetőség nincs
- hamutartókat nem találtunk
- a terep 90%-a nem alkalmas harci tevékenység folytatására a kövek és lyukak miatt
- néhány ember durva harcmodort folytatott
- fegyvermustra hiánya ( nem biztonságos és irreális méretű fegyverek)
- IN/OUT keveredés ( teljesen egybefolyt az in beszélgetés az out beszélgetéssel )
- turisták járkáltak át az IN területen
 szabályáthágási problémák  (  pl.: újraéledéssel kapcsolatban )




Pozitívumok: A játék hangulata jó volt, különösen a lovasok berohamozása az élőholt táborba. A környezet (várrom,táj és egyebek ) felemelte a hangulatot és könnyebben beleképzelhette a játékos magát a világba. Jelmezek és felszerelések, arcfestések mind az élőholtak mind az emberek részéről jól sikerültek.

A nagy meleg miatt, sok gond volt a ruhánk hitelességével.


Önkritika: A Legszánalmasabb jelmeznek járó díjat mi hoztuk el! Nyasu: kockás fürdőnadrág + piros kínai sport felső megtoldva egy általvetővel. Van mit javítanunk a külsőnkön!




Összességében: Érdemes volt egyszer kipróbálni a játékot, amihez egy kicsit több reményt fűztünk, a hátér munka kiváló minősége alapján!


Nagy László, tag, LCK

3 megjegyzés:

  1. Néhány dolgot hozzáfűznék, mert bár voltak hibáink, a fent említett dolgok közül nem mindent érzek megalapozottnak.

    - Katasztrófális út? kb 20x tettem meg. egy alkalommal 6 raklappal a tetőcsomagtartón alig lekötve. Egy segítőnk utánfutóval vitt fel 15 raklapot... annyira nem volt szörnyű... Az élők táboráról pedig írtuk h nehéz megközelíteni így nem érhetett senkit nagy meglepetés.

    - Kikérem magamnak, hogy engedtem volna bárkit is játszani anélkül h regisztrált volna. Javasoltam, hogy táborozzatok le a holtaknál, h ne kelljen átcuccolni a felszerelést.

    - Tűzrakási tilalom a várra nem terjedt ki...

    - kézmosási/arcmosási lehetőség _volt_

    - nem biztonságos és irreális méretű fegyverek? a HH szabályrendszer volt használatban a játékon. 2 fegyver nem felelt meg ennek azokat egyből ki is iktattam.

    Gyanítom a "Van aki, nem tud veszíteni, s van aki ráhagyja…" arra vonatkozik h csöppet felhúztam azon magam, hogy 4 _regisztrálatlan_ játékos segíti a támadó élőholt csapatot... Nem tudom, szerintem jogosan.

    Összességében: Köszönöm, hogy eljöttetek és hogy írtátok ezt a cikket, tanulságos. :)

    Iffar

    VálaszTörlés
  2. Válasz Iffar megjegyzéséhez.

    „Katasztrófális út?” : Nem gondolom,hogy ebben csak mi vélekedtünk így ugyanis nem mindenkinek telik Land Rover terepjáróra amivel könnyedén veheti a hegyi akadályokat. Én úgy hiszem jogosan félhettünk,hogy nem jutunk haza a helyszínről és ezt az is bizonyítja,hogy az egyik játékos édesapjának az autóját mi toltuk ki egy nagy méretű kavicsos gödörből útban hazafele.

    „Regisztrálatlan játék” : Egy 0-24-es liveon elvárható,hogy betudjanak regisztrálni amikor érkezel. Persze ez csak akkor lehetséges ha van még szervező ébren az élőholt táborban ahol a regisztráció zajlik. Elképzelhető,hogy mi 4-en értettük félre azt a mondatot,hogy „Holnap tudunk titeket beregisztrálni addig éjszakára vegyüljetek el az élőholtak közt” de a 10-12 fős kis támadó csapat (köztük Holthatárosokkal) is úgy vélekedett ahogyan mi.

    „Tűzrakási tilalom” : Mi nem kaptunk róla tájékoztatást,hogy a vár romjai közt engedélyezett a tűzrakás.

    „Kézmosási/arcmosási lehetőség” : Mi nem találkoztunk ilyennel de ez nem is nagy probléma. Gondoltuk „védőitalt” kapunk, esetleg vásárolhatunk a nagy hőségben.

    „Nem biztonságos és irreális méretű fegyverek?” : Itt nem csak a fegyverek méretéről hanem azok használatáról is szeretnék szót ejteni. Sajnos saját szemtanúi lehettünk,hogy egy 14 év körüli gyereket egy másik nála idősebb játékos olyan erővel kaszabol,hogy a burkolat lejön a kardjáról és ezt követően harcol tovább. Saját testi épségünket megóvva inkább hagytuk az illetőt és elmentünk onnan. Egy másik eset is történt amikor az élők tábora előtt egy íjat 1 méterre a fejünktől tartottak kihúzva és ez megtörtént egy „ballisztával” is.

    „Van aki, nem tud veszíteni, s van aki ráhagyja…” : A regisztrációval kapcsolatos észrevételemet a fentiekben taglaltam így annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy nem csak erre a konkrét esetre irányult a kritika. Többen halhatatlannak érezték magukat a játék idejére. Előre is elnézést kérek tőlük ugyanis én nem tudhatom,hogy bele volt-e írva az előtörténetükbe az a tény,hogy nekik Zeusz az édesapjuk.

    Minden kritikán kívül jól éreztük magunkat és örültünk,hogy ott lehettünk a Holthatáron.

    VálaszTörlés
  3. Hmm...

    Opel Astra != Land Rover

    Kézmosási/arcmosási lehetőség volt, és "védőitalról" is gondoskodtunk, a tűzoltó kocsi nem in-es elemként jelent meg a játékon, hanem újra töltötte a kb 100 liter összűrtartalmú hordókat.

    "Egy 0-24-es liveon elvárható,hogy betudjanak regisztrálni amikor érkezel" - szerintem viszont talán érthető, ha a játékos 21-22 körül érkezik és a szervező félálomban igyekszik elnavigálni őket...nem igen lesz kedve regisztrálással foglalkozni.

    VálaszTörlés