2023. március 27., hétfő

III. PERGŐTŰZ L.C.O.T.S.V. - BESZÁMOLÓ


Szombat reggel, Jászfényszaru város, Segmentum Solar M2, 23.03.18.



A nap mikor idegenek eretnekek emberi ismereten túli kozmikus horrorok és a Birodalom hős katonái és hadigépei elözönlötték a várost. Nem volt menekvés senkinek, nem volt kegyelem.

De még mielőtt elragadna minket az őrület, az idegenek üres ígéretei, a végtelen háború és a szomjazó istenek kacaja, amit mi Warhammer 40000 néven ismerünk bizony említést kell tennünk a hősökről is, akik nem csak az asztalok mögött, hanem maga az esemény hátterében is állnak.

A hátországot és a siker kulcsát továbbra is a Lumina Cornu Klub és Jászfényszaru Művelődési Ház adta, akik ismét segítettek minden indulót egy nagyszerű helyen fogadni és gondoskodni arról, hogy ne csak élményekkel hanem egyedi ajándékkal is gazdagabban távozhassanak a dicső hadvezérek.



Másodsorban pedig Az Administratum aktahadviselési szakágának társszervezőit illeti örök dicsőség hogy hozzásegítettek ahhoz, hogy megfelelő versenyterep (Csordás Gábor, Korsós-Novák Péter, Györkei Gergő, Sipos Zoltán, ) és elegendő szőnyeg álljon rendelkezésünkre (Girm War Debrecen, Ács Ferenc) a megfelelő mennyiségben. Továbbá a JTTV-nek a livestreamhez biztosított erőforrásokért és az LND HQ youtube csatornának a közvetítés lebonyolításáért.



Ez egy olyan országos összefogás és egységes versenynaptár létrejötte előzte meg amire még az országban nem volt példa, tovább és előre mozdítva a terepasztalos hobbi elérhetőségét a nagyközönség előtt.



A verseny hogy nemzetközileg is elismert legyen, szigorúan csak hivatalos WTC 2000 pontos egyéni versenyszabályzatot, TAC és WTC szabvány terep felállást használtuk, illetve a legfrissebb Arks of Omen Warhammer 4000 küldetéseket alkalmaztuk melyekre szigorúan csak a Best Coast Pairings tournament organiser alkalmazáson keresztül lehetett regisztrálni. Ez szavatolta, hogy a rendezvény hasonlóan nívós felállásban történhessen mint bármely nagyobb akár több 100 fős külföldi esemény legyen az egy kisebb kupa vagy Las Vegas Open vagy az Adepticon esetleg a The Alpine Cup versenyei.


Egy ilyen rendezvénynek 2 naposnak kell lennie minimum és legalább 5 csatát kell jelentsen minden játékosnak. A párosítás először véletlenszerűen majd a továbbiakban versenypontok alapján hasonló tudású versenyzők csaphattak össze mely az ütközetek előre haladtával szavatolta a dinamikus kihívást minden asztalon amit a részeredményekből körönként is láthattunk.


Sajnos mivel tökéletes rendezvény nincs ezért ez sem volt az. Első nap kegyetlenül sikerült elcsúszni majdnem másfél órával a tervezett beosztásunkhoz képest, de ezt a csorbát szerencsére sikerült a második napra kiküszöbölni. Illetve a szombat esti pihenő kapcsán nem csak a verseny hangulat, hanem az egyéni kapcsolatok és az ismerkedés is előtérbe kerülhetett. Igen hasznos volt az esti közös becsületsüllyesztés a szálláson és számos új arcot ismerhettem meg ismét, ami extra lökést adott, hogy legközelebb ismét megpróbáljunk egy nagyobb húzással visszatérni.



Számos gyakorlati tapasztalattal lettünk gazdagabbak a szervezés terén melyet a későbbiekben tovább fogunk hasznosítani.

Továbbra is köszönjük Főtámogatónknak a FŐNIXCSARNOK-nak a nagyszerű nyereményeket és a meglepetés szponzorunknak a META GAMES-nek a közönségjátékért és az extra nyereményeket.

Illetve a piciny nemzetközi rivaldafényt a Goonhammer csapatának és Mordian Glory youtube csatornájának.

Legközelebb kezdőbarátabb formában Páros versennyel térünk vissza. Addig is fedezékbe, mert téged is elér a Pergőtűz!



Balogh "Lyman" Tibor, LCK tag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése