2011. december 30., péntek

6 ÉV – 12 CIKK: LUMINA KAMARA FESZTIVÁL

2011.11.19. egy rég várt nap. A IX. Lumina Cornu Asztali Torna napja. Több szempontból is érdekes napnak ígérkezett, nem csak azért, mert egy új programsorozat fontos része, hanem azért is, mert roppant kíváncsi voltam a résztvevők számára. Bizonyára minden blogot követő barátunk ismeri, hogy a tavaszi verseny a jelentkezések hiánya illetve a hanyag jelentkezések okán elmaradt. Érthető hát kíváncsiságom, miszerint változott-e a magyar szerepjátékos közösség érdeklődése a Luminás rendezvény iránt. A tapasztalat azt mutatja, nem! Csalódottságom az elmaradt verseny végett mindenki számára ismert. Gáborral úgy döntöttünk: „Sebaj! Majd a következő jól fog sikerülni!” Úgy érzem, ennek érdekében meg is tettünk mindent. Elindítottunk egy új programot, a Lumina Kamara Fesztivált. 


Dií segítségével kipróbálhattuk a kamara lárpot, Fromann Richi előadása azt hiszem mindenkinek elnyerte tetszését. Az asztali torna is szerzett egy-két jó pillanatot. Piter kiállítása és Ginetta bemutatója is nagyban hozzájárult a rendezvény jó hangulatához. Mindezek ellenére maradt bennem egy kis csalódottság. Ne értsetek félre, nagyon jól éreztem magam és ezúton is köszönöm mindazoknak, akik tisztességesen regisztráltak és részvételükkel hozzájárultak egy remek hangulatú rendezvényhez. Mégis úgy gondolom, a jövőben erősen el kell gondolkozzunk azon, hogy érdemes-e ekkora energiát beleölnünk bármilyen rendezvényünkbe is. Ez nem jelenti azt, hogy nem kívánjuk a továbbiakban öregbíteni a hírnevünket, de amennyiben „csupán” a barátaink tisztelnek meg minket, nem feltétlenül kell nagy mennyiségű pénzt és energiát elemészteni. Ezeket akár fordíthatjuk baráti alapon szerveződő kis létszámú igényes programok lebonyolítására is. Na de ez már a jövő zenéje!

Amiről még mindenképp szeretnék beszélni, az Richárd előadása. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem személy szerint roppantul tetszett. Nem csak azért mert, remekül összeállított anyaggal ismerkedhettünk meg, hanem azért is mert, a mondanivalója minden szerepjátékost meglehetősen érint. Ha minden igaz, akkor Richárd diplomamunkája lesz az első magyar szakirodalom a témában. Ez pedig nagy szó barátaim. Mindazok akik „szakértőként” végighallgattuk az előadást, és észrevételeinkkel segítettük azt, réseseivé váltunk ennek a munkának. Ezáltal elmondhatjuk azt, hogy szerepet vállaltunk a jövő szerepjátékosának a megformálásában. Hiszen ez a diplomamunka tudományos alapot adhat a laikusok számára, és talán a felnövekvő szerepjátékos nemzedéknek már nem kell annyi falat áttörni, mint nekünk kellett és kell. Ezúton is kérek mindenkit, hogy amiben csak tudjuk, segítsük Fromann Richárd munkáját!


Idén már nem írok több bejegyzést megígérem. Mindenkinek köszönöm, hogy követtétek a blogot, és a 6 év 12 cikk sorozatot.

Kívánok mindenkinek sikerekben gazdag boldog új esztendőt!
Tisztelettel: Radics Félix „Aspin”



                                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése