2011. november 2., szerda

6 ÉV – 12 CIKK: A Munchkin









Nagy László
tag, LCK


Lapok a klubterem asztalain kiterítve.
Amikor megkért Agnus,hogy írjak a Munchkinról egy cikket a blogra én örömmel kezdtem el. Ez az egyszerű kártyajáték rengeteg mosolyt és nevetést csalt az arcomra de emellett legalább annyi csalódást is. Aznap amikor megérkezett a Munchkin klubunkba, legalább 5 óra folyamatos játék vette kezdetét. A csomagot úgy bontottuk ki mint egy 7 éves gyerek az ajándékát a karácsonyfa alatt.


Köszönet az alkotónak!
A Munchkin kártyajáték a szerepjátékok kliséit kifigurázó 2-6 személyes kártyajáték. A játék igazi ízét a komikus kártyaillusztrációk, lapszövegek, és az állandó versenyhangulat adja. Egy átlagos Munchkin "party"-t jóízű, hangos nevetés, a játékosok általános sunyi tekintete, cinkos pillantásai, illetve álszenteskedő mimikája jellemzi. A játék célja, hogy a játékos elérje a 10. szintet, és persze mindenki más előtt. Mivel mindegyikük elsőként és egyedül kíván 10. szintű lenni, épp ezért minden lehetséges eszközzel hátráltatják egymást, rövid életű szövetségeket kötve, vagy épp felrúgva azokat.

Minden játékos egy kalandozót alakít a társaival,akik egy barlangban szörnyekkel csatáznak és kincseket keresnek. A lapok által szerezhetsz megannyi fajt és kasztot magadnak,melyek előnyöket és hátrányokat jelentenek majd a játékban. Számtalan varázstárgy és hátas kerülhet a kezed közé amik könnyebbítik a játékos életét a kazamatákban. 



Klubtermi luminás készlet.
Személyes véleményem szerint két dologban hasonlít ez a pókerhez. Részben azért mert kártyajáték és másrészt azért mert nem csak a szerencséden múlik,hogy nyerhetsz-e avagy sem. Számos dolog segíthet a nyeréshez,többek között az játékosok manipulációja (segítesz nekem legyőzni ezt a szörnyet és akkor nem rakom rád ezt az átkot). Akinek még nem keltettem volna fel az érdeklődését annak a következő dolog biztos felkelti majd. Lehet csalni egészen addig amíg észre nem veszik. 


Munhkin Party Time
Én úgy gondolom erre minden Munchkines csapatnak van házi szabálya,ugyanis a csalást büntetni kell. Fontos,hogy házi szabályok nélkül nem működik a játék ugyanis a készítők szándékosan hagytak "kiskapukat”. A mi körünkben a csalást -1 szinttel büntetjük. 




Ez a játék nagyon jó arra,hogy az addig nem szerepjátékkal foglalkozó embereknek felkeltse az érdeklődését. Minket is meglepett amikor semmilyen asztali szerepjátékkal nem játszó barátaink ültek le mellénk és szerettek bele a Munchkin világába. Ajánlani tudnám mindenkinek a Munchkint ha nem is megvásárolni de kipróbálni mindenféleképpen érdemes.


Nagy "Kis Lacó" László
Tag, LCK



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése